Onze tools

Tools die we zelf ontwikkeld hebben

PowerPoint Toolbar — Veel van ons werk is in PowerPoint. Om hier sneller en netter in te werken gebruiken we een Toolbar met additionele functionaliteiten. Deze kan hier binnenkort gedownload worden.​

Timesheets — Tijdschrijven is een minder spannend onderdeel van ons werk maar wel noodzakelijk. We ontwikkelden onze eigen Timesheets software op basis van Google Sheets. Een beetje gevorderde kennis van Google Sheets is wel prettig maar dan is het eenvoudig te implementeren. Meer weten? Stuur een mail naar kees.vandermeeren@itspublic.nl

Projectplanning — Om overzicht te houden over onze projecten en medewerkers hebben we een eigen projectplanning tool ontwikkeld op basis van Google Sheets. Meer weten? Mail kees.vandermeeren@itspublic.nl

Tools waar we licenties voor afnemen

Microsoft Office 365 — Voor het merendeel van ons werk maken we gebruik van Microsoft Office. We analyseren veel in Excel en het merendeel van onze eindrapportages maken we in PowerPoint of Word.

Google Suite — Voor email en kalenderfunctionaliteiten gebruiken we Google Gsuite. Ook gebruiken we Google Docs en Sheets wanneer de functionaliteit van het delen belangrijker is dan het gemak van Microsoft Office (denk aan projectmanagement of periodieke statusupdates).

think-cell — Met deze software is complexe data makkelijk te visualiseren in grafieken, direct vanuit PowerPoint en Excel. Je kunt uit meer dan 40 verschillende typen grafieken kiezen en er zijn allerlei opties om de omschrijving en presentatie van de getoonde data te verduidelijken. Meer informatie over think-cell is te vinden op hun website. Voor meer informatie over het gebruik van think-cell bij it's public kun je contact opnemen met hugo.denbreejen@itspublic.nl.

Slack — Slack is het platform voor onze interne communicatie. We gebruiken dit voor vrijwel al ons interne contact en hebben slack gelinked met andere applicaties via Zappier (zie hieronder). Hierdoor krijgen we in Slack automatisch updates over onze website, aanmeldingen, timesheets etc.

Google Drive — Met Google Team Drive hebben we een gedeelde mappenstructuur met verschillende toegangsniveau en two-factor authentication.

Google Analytics — Google Analytics zetten we in voor het analyseren van onze website. Dit doen we echter beperkt.

Zapier — Met behulp van Zapier zijn Typeform, Google Analytics en enkele van onze tools in Google Sheets gelinkt aan Slack. Ook hebben we met Zappier enkele veel voorkomende processen geautomatiseerd.