Bij it’s public zijn we altijd op zoek naar maatschappelijk betrokken talent. Benieuwd of wij bij jou passen?
Lees hieronder eerst meer over onze teamrollen en bekijk daarna de mogelijkheden om kennis te maken of direct te solliciteren.

Starten als:

it’s public zoekt naar nieuwsgierige mensen die het verschil willen maken in de publieke sector en zich snel willen ontwikkelen. Wij zoeken starters en young  professionals met 0 tot 3 jaar werkervaring. Drie redenen om je bij ons aan te sluiten:

Impact op de maatschappij: bij it’s public onderzoek en formuleer je oplossingen voor concrete, maatschappelijke vraagstukken van overheden en organisaties binnen de publieke sector. Bovendien vertaal je de inzichten die je bij specifieke projecten hebt opgedaan naar bredere lessen en deel je deze publiek waardoor iedereen er kennis van kan nemen. 

Heel veel leren: wij bieden jou de kans jezelf sterk te ontwikkelen. Door onze jarenlange ervaring bij toonaangevende strategiekantoren (McKinsey, BCG en OC&C) zijn wij toegerust om jou te begeleiden in je professionele ontwikkeling. 

Invloed op je eigen werk: it’s public zal sterk groeien in de komende jaren en daarom zoeken wij mensen die daaraan mee willen bouwen. We willen iedereen mee laten beslissen over de koers van ons bedrijf en verwachten dat je ook intern proactief bezig bent met hoe we een grotere sociale impact kunnen realiseren. Ook bieden we de ruimte zodat jij je ook kan richten op het gebied van jouw interesse. 

Vol ambitie

We hebben een nieuw bureau opgericht omdat we ervan overtuigd zijn dat strategy consulting anders en beter moet. In onze grootste dromen creëren we zelf kennisdocumenten waarmee we bijdragen aan gedachtevorming over belangrijke maatschappelijke thema’s op basis van feiten en ontwikkelen we de grootste publieke sector open-source content library, zijn we trendsettend op het gebied van ethiek in consulting en adviseren we (inter)nationale publieke organisaties op de meest uitdagende onderwerpen. Concreet vullen we dat in door zoveel mogelijk van onze materialen open source te delen, financieel transparant te opereren, ons te houden aan de Wnt (Wet normering topinkomens) en geen winstuitkeringen te doen. Om deze ambities waar te maken zijn we op zoek naar adviseurs die onze waarden delen.

Wie zoeken wij? 

Wij zoeken ambitieuze mensen die willen helpen om de overheid betere keuzes te laten maken. Het liefst bouwen we een zo divers mogelijk team met mensen van alle studierichtingen en achtergronden. Wat we wel belangrijk vinden is dat je breed geïnteresseerd bent, wilt snappen hoe complexe maatschappelijke problemen in elkaar zitten en vervolgens hard wilt werken aan oplossingen. Je bent sociaal vaardig, je hebt sterke analytische vaardigheden en je hebt affiniteit met cijfers.

Wil je nader kennis komen maken of direct solliciteren, lees dan hieronder verder.

Al een tijd actief in de publieke sector als adviseur of projectmanager maar op zoek naar meer impact en een plek om echt te bouwen aan verandering? it’s public zoekt versterking op senior niveau, van ervaren projectmanagers tot toekomstige partners.

Vol ambitie

We hebben een nieuw bureau opgericht omdat we ervan overtuigd zijn dat strategy consulting anders en beter moet. In onze grootste dromen creëren we zelf kennisdocumenten waarmee we bijdragen aan gedachtevorming over belangrijke maatschappelijke thema’s op basis van feiten en ontwikkelen we de grootste publieke sector open-source content library, zijn we trendsettend op het gebied van ethiek in consulting en adviseren we (inter)nationale publieke organisaties op de meest uitdagende onderwerpen. Concreet vullen we dat in door zoveel mogelijk van onze materialen open source te delen, financieel transparant te opereren, ons te houden aan de Wnt (Wet normering topinkomens) en geen winstuitkeringen te doen.

Kortom, heb je zin om je eigen niche bij it’s public uit te bouwen en met je projecten bij te dragen aan een nieuwe rol voor de advieswereld in de publieke sector dan maken we graag kennis met je!

Wie zoeken wij?

Onze ideale versterking heeft 3 tot 10 jaar werkervaring waarvan minimaal 1 tot 3 jaar als adviseur. Je weet al met welke onderwerpen je aan de slag wilt en je hebt een (klein of groot) netwerk rondom dat thema. Je hebt zin om mee te gaan bouwen aan een bureau en te investeren in het ontwikkelen van onze talenten.

De publieke sector weet ons steeds beter te vinden en waardeert ons werk. Ook talent is enthousiast over it’s public: het lukt ons om slimme, ambitieuze en geëngageerde starters te binden. Om onze impact te vergroten willen we graag uitbreiden met een nieuwe partner. Wij zoeken iemand die ons huidige team aanvult met een eigen kijk op de wereld, nieuwe vaardigheden en kennis, alsmede iemand die een mentor kan zijn voor iedereen in ons team.

Vol ambitie

We hebben een nieuw bureau opgericht omdat we ervan overtuigd zijn dat strategy consulting anders en beter moet. In onze grootste dromen creëren we zelf kennisdocumenten waarmee we bijdragen aan gedachtevorming over belangrijke maatschappelijke thema’s op basis van feiten en ontwikkelen we de grootste publieke sector open-source content library, zijn we trendsettend op het gebied van ethiek in consulting en adviseren we (inter)nationale publieke organisaties op de meest uitdagende onderwerpen. Concreet vullen we dat in door zoveel mogelijk van onze materialen open source te delen, financieel transparant te opereren, ons te houden aan de Wnt (Wet normering topinkomens) en geen winstuitkeringen te doen. Om deze ambities waar te maken zijn we op zoek naar een nieuwe partner die onze waarden deelt.

Wie zoeken wij?

Je werkt reeds op (beginnend) partner niveau bij een adviesbureau, of werkt in de publieke sector op senior niveau. Je hebt ruime advieservaring opgedaan in het publieke domein. Als partner ben je al een (beginnend) specialist in een specifiek domein of in een bepaalde methodiek en wil je die kennis verder gaan ontwikkelen. Ook beschik je door jarenlange werkervaring in de publieke sector al over een eigen netwerk.

Dat zijn de “harde” vereisten, maar het belangrijkste is dat je veel zin hebt om verder te groeien in het strategisch advieswerk en mee te bouwen aan it’s public. Je bent enthousiast om met ons te werken aan mooie en nuttige projecten en om besluitvorming in de publieke sector te verbeteren.

Gegeven de samenstelling van het huidige partnerteam willen we met name potentiële vrouwelijke partners oproepen om contact met ons op te nemen. In ons model is financieel inkopen niet nodig, een goede (inhoudelijke) klik en passende ambitie is des te belangrijker. We maken graag kennis met je!

Meer weten?

Wij zijn altijd op zoek naar (nieuw en ervaren) talent om it’s public te versterken. Ben je geïnteresseerd in de functies van ervaren adviseur of partner, neem dan direct contact met ons op. Ben je pas net afgestudeerd of sta je nog aan het begin aan je carrière en wil jij graag in de publieke sector werken? Kom dan naar één van onze kennismakingsevenementen!

Op 4 december om 16:00u organiseren wij ons volgende (digitale) kennismakingsevenement. Tijdens dit evenement zullen we ingaan op verschillende vragen: 

  • Wat is strategy consulting eigenlijk precies? Wat maakt it’s public anders dan de gevestigde partijen?
  • Wat voor mensen zoekt it’s public en hoe ziet een carrière bij ons eruit?
  • Hoe werkt het sollicitatieproces? Hoe werkt een case interview?

Klik hier om je direct aan te melden voor dit evenement. Het zal digitaal plaatsvinden via Zoom.

Komt dit moment je niet uit maar wil je graag op de hoogte blijven klik dan hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Wil je bij it’s public komen werken? Graag ontvangen we de volgende documenten van je:

  • Curriculum vitae
  • Cijferlijsten van middelbare school en universiteit (eventuele missende cijferlijsten kun je opvragen via DUO)
  • Motivatiebrief met daarin antwoord op de volgende drie vragen: 1) Waarom wil je werken voor de publieke zaak, en daarbinnen specifiek bij it’s public? 2) Wat zou je het liefst verbeteren in de maatschappij? 3) Aan welke drie recente krantenartikelen had je mee willen werken op een project? Waarom?
 

Heb je alles verzameld? Klik dan hieronder om je sollicitatie op te sturen via Typeform.

Klik hier om te solliciteren

Het sollicitatieproces

Wanneer we enthousiast zijn over jouw sollicitatie word je uitgenodigd om bij ons langs te komen voor de eerste ronde interviews. In de eerste ronde krijg je één (case)interview en een analytische test. Gaan deze goed? Dan ga je door naar de tweede ronde, hierin volgen nog twee (case)interviews.

Mocht je hier vragen over hebben, laat het dan ook vooral weten. We komen zo snel mogelijk bij je terug. We sturen je altijd een reactie na ontvangst van je sollicitatie en proberen je in alle gevallen constructieve feedback te geven.

Medewerkers aan het woord

Eva Nivard werkt bij it’s public sinds februari 2020

Wat is je studieachtergrond?
Mijn studie begon op het University College Utrecht waar ik Liberal Arts & Sciences met als afstudeerrichtingen geschiedenis en literatuurwetenschap heb gestudeerd. Ik heb daarna de Onderzoeksmaster Geschiedenis gedaan aan de Universiteit van Amsterdam met als specialisatie Afro-Amerikaanse geschiedenis, de Koude Oorlog en dekolonisatie.

Hoe ben je bij it’s public terecht gekomen?
Alhoewel ik het heerlijk vind om me in een ver verleden te wanen en historische boeken te lezen, merkte ik dat ik aan de keukentafel het allerliefst over de actualiteit discusieer. Mijn tijd als raadslid bij de studentenraad van de Faculteit Geesteswetenschappen aan de UvA bevestigde deze politieke interesse. Deze periode leerde mij ook dat ik meer thuis ben in een adviserende en onderzoekende rol dan die van goedgebekte politicus. Zodoende ben ik me gaan verdiepen in denktanks en onderzoeks- en adviesbureaus tot ik it’s public tegenkwam. it’s public bleek een goede match: mijn collega’s zijn politiek betrokken, terwijl ze ook de kennis en vaardigheden in huis hebben om complexe maatschappelijke uitdagingen aan te pakken.

Hoe zag je eerste jaar eruit?
Ik heb in mijn eerste paar maanden nauw samengewerkt met Hugo voor een project over inkoopstrategieën voor jeugdzorg. Dit project was meteen een goede uitdaging waar ik heel veel van heb geleerd. Het goed interpreteren van de verschillende databestanden vereiste veel op analytisch vlak en een scherp oog voor detail. Daarna heb ik met andere collega’s op projecten gewerkt over o.a. de impact van COVID-19 op de gemeentebegroting en een toekomstbestendig sociaal vervoer.

Ik heb het erg naar mijn zin bij it’s public. Het leukste vind ik de afwisseling in projecten en werkzaamheden. Soms zit ik de hele week in een complex excelmodel te puzzelen, op andere momenten probeer ik mijn resultaten zo helder mogelijk in PowerPoint weer te geven en af en toe zit ik de hele dag in overleg met de cliënt om mijn resultaten te bespreken. Ik leer veel over wat er gebeurt in mijn eigen stad en andere steden (van instortende kademuren tot de verschillen in tarieven voor jeugdzorg) en hoe maatschappelijke ontwikkelingen in elkaar steken.

Tot slot, ik werk met slimme, gemotiveerde en ambitieuze collega’s met wie het ook meer dan gezellig is om te lunchen of een biertje te doen.

Jan Willem Moesker, werkt bij it’s public sinds november 2019

 

Wat is je studieachtergrond?
Ik ben begonnen met de studie International Business in Groningen. Het internationale aspect trok mij erg aan, maar door de brede opzet miste ik soms de verdieping. Daarom heb ik daarnaast een verkorte bachelor filosofie van de sociale wetenschappen gedaan. Omdat ik beide onderwerpen interessant vind heb ik daarna de masters Change Management en Filosofie en Maatschappij gevolgd.

 

Hoe ben je bij it’s public terecht gekomen?
Tijdens mijn studie ben ik actief geweest bij De Kleine Consultant, een adviesbureau voor studenten. In onze projecten werden we ondersteund door consultants van commerciële strategiekantoren. De methodieken en het projectmatige werk leken mij erg leuk, maar het type problemen waar de publieke sector zich mee bezighoudt spreken mij meer aan. Iemand van De Kleine Consultant heeft mij toen gewezen op it’s public. De strategische benadering en de focus op de publieke sector waren voor mij de perfecte combinatie.

 

Hoe zag je eerste jaar eruit?
De eerste weken heb ik veel trainingen gevolgd, intern en extern. Door ook gelijk aan projecten mee te werken leer je snel. In mijn eerste jaar heb ik al aan veel verschillende onderwerpen gewerkt, zo ben ik betrokken geweest bij projecten over de gevolgen van de corona crisis, uitbreiding van een metrolijn, en herinrichting van maatschappelijk vastgoed. Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling in de onderwerpen. Door veel verschillende projecten te doen krijg ik een goed beeld welke onderwerpen mij extra interesseren en waar ik mij misschien later in wil specialiseren. Door deze opdrachten uit te voeren met een gezellig en interessant team ga ik met plezier naar werk!

Steven Jonker, één van de oprichters

Hoe ben je (samen met Kees en Hugo) op het idee gekomen om it’s public te starten?
Na McKinsey en avonturen bij e-commerce start-ups realiseerde ik me dat ik in elk van die rollen wel kon beredeneren dat ik ook maatschappelijke impact maakte, maar het eigenlijk nooit echt deed. Daarom ging ik me oriënteren op de publieke sector, waar resultaten per definitie niet alleen financieel zijn. Via gemeenschappelijke vrienden kwam ik toen in contact met Kees en Hugo. Samen kwamen wij tot de conclusie dat wij met onze achtergrond en vaardigheden misschien wel het meest impact zouden hebben als wij door de hele publieke sector heen zouden kunnen werken. Ook zagen we dat de grote commerciële strategieconsultants te weinig doen en niet passen bij de publieke sector, en dat bij de vele adviseurs die wel veel in de publieke sector rondlopen nog wel wat te verbeteren valt. Toen hebben we honderd A4-tjes volgeschreven met verschillende varianten van één naam en is uiteindelijk it’s public geboren!

Wat zou je met it’s public willen bereiken?
Het belangrijkste is dat wij relevante projecten doen door de hele publieke sector heen die een maatschappelijk resultaat hebben. We werken er nu ook aan om dat te kunnen definiëren. Daarnaast vinden we het heel belangrijk dat zowel de ambtenaren waar we in projecten mee werken als wijzelf leren van elkaar en ons ontwikkelen. In ons werk streven we naar de hoogste kwaliteit net zoals de grote strategieconsultants dat bieden. Maar tegelijkertijd willen we hen en ook de adviessector als geheel een beetje op de schop gooien: als je als adviseur in de publieke sector werkt en daarmee met publiek geld betaald wordt, zou je je werk ook publiek beschikbaar moeten maken en aan de normen van de publieke sector moeten voldoen.

Wat voor project zou je graag nog willen doen?
Ik zou heel graag een strategie voor de overheid ontwikkelen waarbij ze bewuster gaan nadenken over het inhuren van consultants en andere externen. Misschien zou elke opdracht die uitgezet wordt eerst beoordeeld moeten worden door iedere Nederlander die dat wil. Wellicht dat Nederland dan iets minder een ‘rapportland’ wordt. Maar er is nog zoveel meer; graag zou ik bijvoorbeeld ook nadenken over hoe we recycling en de circulaire economie beter kunnen inrichten of hoe we als land weer duurzame, belangrijke infrastructuur kunnen realiseren.