It's Public zoekt een nieuwe partner: klik hier voor meer informatie.

Werken bij It's Public

Beginnend adviseur

Ben jij een starter of heb jij nog geen ervaring als adviseur? Dan kun je solliciteren als (beginnend) adviseur in de publieke sector.

Hieronder vind je meer informatie over ons, kennismaking en het sollicitatieproces voor starters.

Ervaren adviseur

Heb je minimaal 3 jaar werkervaring als adviseur of projectmanager in de publieke of adviessector?

Bekijk dan
 hier onze specifieke vacature voor ervaren adviseurs en neem contact op via hugo.denbreejen@itspublic.nl.

Partner

Ook op partnerniveau breiden wij graag uit. Geloof jij in de visie van It's Public en wil je als partner meebouwen?

Bekijk dan 
hier onze specifieke vacature voor partners en neem contact op via hugo.denbreejen@itspublic.nl.

Kennismaken voor starters

Wil je graag meer weten over werken bij It’s Public? Tijdens de kennismaking op 4 februari 2022 zullen we ingaan op verschillende vragen: 

  • Wat doet It’s Public voor werk? Wat zou ik doen als adviseur? Wat maakt It’s Public anders dan de gevestigde partijen?
  • Wat voor mensen zoekt It’s Public en hoe ziet een carrière bij ons eruit?
  • Hoe werkt het sollicitatieproces? Hoe werkt een case interview?
 
Het event is digitaal via Zoom (zorg dat je de laatste versie download). Het evenement bestaat uit 30 minuten algemene presentatie  en daarna ruime gelegenheid om via ‘breakout rooms’ al je vragen te stellen aan de huidige medewerkers. 
 
We organiseren ongeveer ieder kwartaal een nieuwe kennismaking. Kijk op onze website voor updates of neem contact met ons op (recruitment@itspublic.nl).
 

Ben jij nieuwsgierig naar (bijna) alle onderwerpen in de krant? Duik jij graag in complexe vraagstukken en wil je helder en gestructureerd voor anderen inzichtelijk maken hoe het écht zit? Wil jij jezelf volop uitdagen en nieuwe dingen leren? Dan is It’s Public wellicht iets voor jou.

It’s Public is een strategisch adviesbureau gericht op de (semi-)publieke sector. Wij helpen organisaties om bij complexe problemen helder te krijgen wat er écht gebeurt. Dat is belangrijk, want vaak worden er allerlei dingen ‘geroepen’, maar heeft niemand uitgezocht hoe het echt zit. Wij helpen daarbij door inhoud en cijfers aan elkaar te verbinden. We duiken samen met een organisatie de diepte in en zorgen dat we tot een helder antwoord of handelingsperspectief komen.

Regelmatig organiseren wij kennismakingsevenementen en sollicitatierondes voor starters. Laat hier je emailadres achter om op de hoogte hiervan te blijven.

Solliciteren voor starters

Wie zoeken wij?

We vinden het belangrijk om zo divers en objectief mogelijk te werven. We zoeken in iedere sollicitatie naar vijf eigenschappen:

Je hebt een heldere motivatie voor werken bij een adviesbureau in de maatschappelijke sector. Je bent in veel verschillende maatschappelijke onderwerpen geïnteresseerd. Je wil begrijpen hoe de maatschappij in elkaar steekt en je wil graag bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

Je bent gedreven om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten en jezelf zo goed mogelijk te ontwikkelen. Je zet je voor de volle 100% in en toont doorzettingsvermogen, ook in het geval van meer routinematig werk of tegenslag.

Je komt snel tot de kern van en ziet verbanden in  vraagstukken en gegevens en je weet ook bij grote hoeveelheden informatie hoofd- en bijzaken te scheiden. Je benadert een vraag of een probleem vanuit meerdere invalshoeken en beseft wat de implicaties zijn van een conclusie of een keuze. Je kunt cijfermatige inschattingen maken en weet hoe je argumenten met cijfers kunt onderbouwen. N.B. Het is niet nodig dat je ervaring hebt in data-analyse en Excel of een achtergrond in exacte wetenschappen. Het is wel belangrijk dat je enthousiast bent om met cijfers aan de slag te gaan. Wij zorgen ervoor dat je de begeleiding krijgt om de benodigde cijfermatige vaardigheden onder de knie te krijgen.

Je bereikt (meestal) de dingen die je wilt bereiken en neemt verantwoordelijkheid voor je werk. Je werkt planmatig, maar bent flexibel als de omstandigheden veranderen. Je kunt goed overzicht houden over verschillende projecten en deadlines, durft prioriteiten te stellen en communiceert pro-actief om verwachtingen te managen. Je werkt onafhankelijk, maar weet ook wanneer om hulp te vragen. Je staat open voor feedback en bent in staat dit mee te nemen in je werk. Je werkt zorgvuldig en nauwkeurig.

Je communiceert vlot, bondig en duidelijk en kunt een ingewikkelde boodschap terugbrengen tot de kern. Je past je communicatiestijl aan op de doelgroep en omstandigheden. Hierbij toon je inlevingsvermogen in degene met wie je communiceert en kies je het juiste moment om wat te zeggen (of juist niets te zeggen). Je kunt goed omgaan met meningsverschillen en reflecteert op je eigen gedrag.

Sollicitatieprocedure

Solliciteren is doorlopend mogelijk. De sollicitatieprocedure bestaat uit een schriftelijke ronde en twee gesprekrondes. 

Schriftelijke ronde

It’s Public werft zo divers en objectief mogelijk. We vragen je om de volgende dingen in te leveren via het online sollicitatieformulier:

– Antwoorden op de vragen (zie box rechts). Licht je antwoorden toe met concrete voorbeelden uit je werkervaring, opleiding, of privéleven (max. 1.250 tekens per antwoord). 

– Geanonimiseerd Curriculum vitae (dus zonder persoonsgegevens, foto, talen ).

– Cijferlijsten van universiteit.

– Cijferlijst van middelbare school.

De cijferlijsten zijn één van de indicatoren voor je probleemoplossend vermogen en zullen nooit een doorslaggevende factor zijn in onze keuze om je wel of niet aan te nemen.

Vragen sollicitatieformulier
1. Waarom solliciteer je op deze functie?
2. It’s Public draagt op verschillende manieren bij aan het verbeteren van inzicht in diverse maatschappelijke vraagstukken. Wat trekt jou hierin aan?
3. It’s Public vindt ontwikkelen van vaardigheden erg belangrijk, bij onze eigen medewerkers en bij andere mensen actief in de publieke sector. Welke vaardigheden zou jij in de komende jaren willen ontwikkelen en waarom?
4. Wat heb je opgebouwd of gecreëerd waar je echt trots op bent en wat deed jij waardoor je daarin bent geslaagd? (één voorbeeld)

Gespreksrondes

De eerste gespreksronde bestaat uit een analytische test, een gesprek over je motivatie en een case interview. Als je doorgaat naar de tweede ronde volgen nog twee gesprekken en twee case interviews. 

We maken gebruik van gestructureerde interviews: we stellen aan iedereen dezelfde vragen en evalueren een kandidaat op een vaste manier. Hierdoor kunnen we iedereen zo objectief mogelijk beoordelen op de vijf bovengenoemde competenties. 

Voorbereiden op case interviews en gespreksrondes

Om je goed voor te bereiden is het nuttig om de tips en oefencase in ons document 'Uitleg case interviews en oefencase lerarentekort' door te nemen. Ook zijn er online consultancy case interviews om mee te oefenen.  


Meer informatie? Lees hieronder de interviews met onze medewerkers, bekijk de opname van ons kennismakingsevenement en neem onze materialen door.

Neem contact op via thijs.jacobs@itspublic.nl

Medewerkers aan het woord

Wat is je studieachtergrond?

Ik ben begonnen met de studie International Business in Groningen. Het internationale aspect trok mij erg aan, maar door de brede opzet miste ik soms de verdieping. Daarom heb ik daarnaast een verkorte bachelor filosofie van de sociale wetenschappen gedaan. Omdat ik beide onderwerpen interessant vind heb ik daarna de masters Change Management en Filosofie en Maatschappij gevolgd.

Hoe ben je bij It’s Public terecht gekomen?

Tijdens mijn studie ben ik actief geweest bij De Kleine Consultant, een adviesbureau voor studenten. In onze projecten werden we ondersteund door consultants van commerciële strategiekantoren. De methodieken en het projectmatige werk leken mij erg leuk, maar het type problemen waar de publieke sector zich mee bezighoudt spreken mij meer aan. Iemand van De Kleine Consultant heeft mij toen gewezen op it’s public. De strategische benadering en de focus op de publieke sector waren voor mij de perfecte combinatie.

Hoe zag je eerste jaar eruit?

De eerste weken heb ik veel trainingen gevolgd, intern en extern. Door ook gelijk aan projecten mee te werken leer je snel. In mijn eerste jaar heb ik al aan veel verschillende onderwerpen gewerkt, zo ben ik betrokken geweest bij projecten over de gevolgen van de corona crisis, uitbreiding van een metrolijn, en herinrichting van maatschappelijk vastgoed. Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling in de onderwerpen. Door veel verschillende projecten te doen krijg ik een goed beeld welke onderwerpen mij extra interesseren en waar ik mij misschien later in wil specialiseren. Door deze opdrachten uit te voeren met een gezellig en interessant team ga ik met plezier naar werk!

Wat is je studieachtergrond?

Mijn studie begon op het University College Utrecht waar ik Liberal Arts & Sciences met als afstudeerrichtingen geschiedenis en literatuurwetenschap heb gestudeerd. Ik heb daarna de Onderzoeksmaster Geschiedenis gedaan aan de Universiteit van Amsterdam met als specialisatie moderne Amerikaanse geschiedenis, de Koude Oorlog en dekolonisatie.


Hoe ben je bij It’s Public terecht gekomen?

Tijdens mijn studietijd merkte ik dat ik aan de keukentafel het liefst over de actualiteit discussieer. Mijn tijd als raadslid bij de studentenraad van de Faculteit Geesteswetenschappen aan de UvA bevestigde deze politieke interesse. Deze periode leerde mij ook dat ik meer thuis ben in een adviserende en onderzoekende rol dan die van goedgebekte politicus. Zodoende ben ik me gaan verdiepen in onderzoeks- en adviesbureaus tot ik It’s Public tegenkwam. Het bleek een goede match: mijn collega’s zijn politiek betrokken, terwijl ze ook de kennis en vaardigheden in huis hebben om complexe maatschappelijke uitdagingen aan te pakken.

Hoe zag je eerste jaar eruit?

Ik heb in mijn eerste paar maanden nauw samengewerkt met Hugo voor een project over inkoopstrategieën voor jeugdzorg. Dit project was meteen een leerzame uitdaging. Het goed interpreteren van de verschillende databestanden vereist veel op analytisch vlak en een scherp oog voor detail. Daarna heb ik met andere collega’s op projecten gewerkt over o.a. de impact van COVID-19 op de gemeentebegroting en een toekomstbestendig sociaal vervoer.

Ik heb het erg naar mijn zin. Het leukste vind ik de afwisseling in projecten en werkzaamheden. Soms zit ik de hele week in een complex Excelmodel te puzzelen, op andere momenten probeer ik mijn resultaten zo helder mogelijk in PowerPoint weer te geven of zit ik de hele dag in overleg met de cliënt om mijn resultaten te bespreken. Ik leer veel over wat er gebeurt in mijn eigen stad en andere steden en hoe maatschappelijke ontwikkelingen in elkaar steken.

Hoe ben je (samen met Kees en Hugo) op het idee gekomen om It’s Public te starten?

Na McKinsey en avonturen bij e-commerce start-ups realiseerde ik me dat ik in elk van die rollen wel kon beredeneren dat ik ook maatschappelijke impact maakte, maar het eigenlijk nooit echt deed. Daarom ging ik me oriënteren op de publieke sector, waar resultaten per definitie niet alleen financieel zijn. Via gemeenschappelijke vrienden kwam ik toen in contact met Kees en Hugo. Samen kwamen wij tot de conclusie dat wij met onze achtergrond en vaardigheden misschien wel het meest impact zouden hebben als wij door de hele publieke sector heen zouden kunnen werken. Ook zagen we dat de grote commerciële strategieconsultants te weinig doen en niet passen bij de publieke sector, en dat bij de vele adviseurs die wel veel in de publieke sector rondlopen nog wel wat te verbeteren valt. Toen hebben we honderd A4-tjes volgeschreven met verschillende varianten van één naam en is uiteindelijk It’s Public geboren!

Wat zou je met It’s Public willen bereiken?

Het belangrijkste is dat wij relevante projecten doen door de hele publieke sector heen die een maatschappelijk resultaat hebben. We werken er nu ook aan om dat te kunnen definiëren. Daarnaast vinden we het heel belangrijk dat zowel de ambtenaren waar we in projecten mee werken als wijzelf leren van elkaar en ons ontwikkelen. In ons werk streven we naar de hoogste kwaliteit net zoals de grote strategieconsultants dat bieden. Maar tegelijkertijd willen we hen en ook de adviessector als geheel een beetje op de schop gooien: als je als adviseur in de publieke sector werkt en daarmee met publiek geld betaald wordt, zou je je werk ook publiek beschikbaar moeten maken en aan de normen van de publieke sector moeten voldoen.

Wat voor project zou je graag nog willen doen?

Ik zou heel graag een strategie voor de overheid ontwikkelen waarbij ze bewuster gaan nadenken over het inhuren van consultants en andere externen. Misschien zou elke opdracht die uitgezet wordt eerst beoordeeld moeten worden door iedere Nederlander die dat wil. Wellicht dat Nederland dan iets minder een ‘rapportland’ wordt. Maar er is nog zoveel meer; graag zou ik bijvoorbeeld ook nadenken over hoe we recycling en de circulaire economie beter kunnen inrichten of hoe we als land weer duurzame, belangrijke infrastructuur kunnen realiseren.