Help It's Public door één vraag over recruitment te beantwoorden.

Kennismaken voor starters

Wil je graag meer weten over werken bij It’s Public? Tijdens de online kennismaking op vrijdag 16 september zullen we ingaan op verschillende vragen: 

 • Wat doet It’s Public voor werk? Wat zou ik doen als adviseur? Wat maakt It’s Public anders dan de gevestigde partijen?
 • Wat voor mensen zoekt It’s Public en hoe ziet een carrière bij ons eruit?
 • Hoe werkt het sollicitatieproces? Hoe werkt een case interview?
   
Het event begint om 16:00 uur en vindt plaats via Zoom. Het bestaat uit ~20-30 minuten algemene presentatie en daarna ruime gelegenheid om al je vragen te stellen aan de huidige medewerkers. Het duur tot ongeveer 17:00 uur.
 


Mocht 16 september niet goed uitkomen dan zijn er ook andere momenten om kennis te maken, de volgende kennismakingsevents zullen op 18 november 2022, 17 februari 2023 en 21 april 2023 plaatsvinden. Je kunt hier je email adres achterlaten om een reminder te ontvangen op het moment dat het volgende kennismakingsevenement nadert.

Kennismaken voor starters

Op donderdag 17 november om 16:00 is er weer de mogelijkheid om online kennis te maken met It's Public. In een uur vertellen we je alles over adviseurschap in de publieke sector, leggen we je uit wat It's Public anders maakt dan andere adviesbureaus en kom je erachter wat voor mensen It's Public zoekt. Natuurlijk ook is er ook aandacht voor het sollicitatieproces en veel ruimte voor vragen van jou. 

De volgende kennismakingsevents zullen op 17 februari 2023 en 21 april 2023 plaatsvinden. Je kunt hier je email adres achterlaten om een reminder te ontvangen op het moment dat het volgende kennismakingsevenement nadert.

Werken bij It's Public

Ben jij nieuwsgierig naar de meeste onderwerpen in de krant? Duik jij graag in complexe vraagstukken en wil je helder en gestructureerd voor anderen inzichtelijk maken hoe het écht zit? Wil jij jezelf volop uitdagen en nieuwe dingen leren? Dan is It’s Public wellicht iets voor jou.

 

It’s Public is een maatschappelijk adviesbureau met volledige focus op de publieke sector. Je wordt bij ons wordt opgeleid tot een echte strategie-consultant, terwijl je volledig aan maatschappelijke vraagstukken werkt. En doordat we geen winstoogmerk hebben, kunnen we ook structureel tijd vrijmaken voor onze ‘open source’ onderzoeken. Daarmee helpen we overheden én dragen we bij aan het maatschappelijke debat.

 

Bekijk onze materialen om een indruk te krijgen van de projecten waar wij aan werken.

Wat wij bieden

 • Bijdragen aan maatschappij: je draagt bij ons altijd bij aan het verbeteren van de maatschappij. Onze opdrachtgevers bestaan voor 100% uit publieke en non-profit organisaties en we denken goed na over welke opdrachten we wél en niet willen doen.
 • Veel leren: Als je bij ons komt werken krijg je een brede opleiding tot allround adviseur. Naast regelmatige trainingen leer je veel tijdens het werk. Je ontwikkelt jezelf op kwalitatief als kwantitatief vlak, en bouwt verder aan zowel soft als hard skills. 
 • Vernieuwende uitgangspunten: jij wordt onderdeel van een organisatie die zaken anders aanpakt en daarmee trendsettend wilt zijn in de adviessector. Op basis van onze uitgangspunten delen we onze kennis ‘open source’ en zijn we financieel transparant.
 • Meebouwen aan jong en ambitieus kantoor: It’s Public is een jong kantoor met grote ambities. Je wordt bij ons uitgedaagd om daar aan bij te dragen. Alles waarvan je denkt dat het verbeterd moet worden, mag je oppakken. Daar krijg je ook tijd en ruimte voor. 
 • Invloed op je eigen werk: je kunt bij ons zelf kiezen welke opdrachten je graag wil doen. Je bent daarbij niet gebonden aan bureaucratische afspraken. Ook beslis je mee over onze open source publicaties die we zelf financieren.
 • Marktconforme arbeidsvoorwaarden: we bieden marktconforme arbeidsvoorwaarden en zijn flexibel waar mogelijk. In de vacatures en ons jaarverslag vind je de salarisrange per functieniveau. Qua werkdruk zijn we te vergelijken met ambitieuze ambtenaren.
 • Een gezellig team: We organiseren regelmatig uitstapjes, die soms meer en soms minder met ons werk te maken hebben. Zo hebben we laatst het stadsarchief bezocht en een bootje gevaren door de grachten van Amsterdam. Ook borrelen en sporten we af en toe samen.

Hoe nu verder?

Eén op één kennismaken met It's Public?

Neem dan contact op. 

Meer weten over solliciteren bij It's Public als beginnend adviseur?

Medewerkers aan het woord

Wat is je studieachtergrond?

Ik ben begonnen met de studie International Business in Groningen. Het internationale aspect trok mij erg aan, maar door de brede opzet miste ik soms de verdieping. Daarom heb ik daarnaast een verkorte bachelor filosofie van de sociale wetenschappen gedaan. Omdat ik beide onderwerpen interessant vind heb ik daarna de masters Change Management en Filosofie en Maatschappij gevolgd.

Hoe ben je bij It’s Public terecht gekomen?

Tijdens mijn studie ben ik actief geweest bij De Kleine Consultant, een adviesbureau voor studenten. In onze projecten werden we ondersteund door consultants van commerciële strategiekantoren. De methodieken en het projectmatige werk leken mij erg leuk, maar het type problemen waar de publieke sector zich mee bezighoudt spreken mij meer aan. Iemand van De Kleine Consultant heeft mij toen gewezen op it’s public. De strategische benadering en de focus op de publieke sector waren voor mij de perfecte combinatie.

Hoe zag je eerste jaar eruit?

De eerste weken heb ik veel trainingen gevolgd, intern en extern. Door ook gelijk aan projecten mee te werken leer je snel. In mijn eerste jaar heb ik al aan veel verschillende onderwerpen gewerkt, zo ben ik betrokken geweest bij projecten over de gevolgen van de corona crisis, uitbreiding van een metrolijn, en herinrichting van maatschappelijk vastgoed. Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling in de onderwerpen. Door veel verschillende projecten te doen krijg ik een goed beeld welke onderwerpen mij extra interesseren en waar ik mij misschien later in wil specialiseren. Door deze opdrachten uit te voeren met een gezellig en interessant team ga ik met plezier naar werk!

Waar hoop je met It's Public een bijdrage aan te kunnen leveren?

Bij It’s Public heb ik de kans om te helpen bij het maken van doordachte en onderbouwde keuzes in het publieke domein. Dit zijn keuzes die burgers raken en daadwerkelijk een impact hebben op het leven van deze burgers, dat motiveert mij.

Wat maakt It's Public anders dan andere plekken waar je hebt gewerkt?

Eerder heb ik gewerkt bij een gerenommeerd economisch onderzoeksbureau dat zich richt op de publieke sector. Misschien klinkt dat vergelijkbaar, maar de focus lag daar vaak op het onderzoeken van de huidige situatie en problematiek, minder bij het zoeken naar oplossingen. It’s Public richt zich meer op het verbeteren, die stap miste ik voorheen vaak. Ook vind ik het gaaf dat we met It’s Public ons via de publicaties actief mengen in het maatschappelijke debat.
Ook heb ik eerder bij ministeries gewerkt, waar je letterlijk en figuurlijk dicht bij het bestuurlijke hart van Nederland zit. Een waardevolle ervaring, waar het me opviel dat we veel bezig waren met de waan van de dag en de politieke wind die waait. Bij It’s Public is dat anders. Doordat we wat meer afstand hebben tot Den Haag kunnen grotendeels zelf bedenken met welke thematiek we aan de slag gaan.
Daarbij is It’s Public in omvang niet te vergelijken met een grote overheidsinstantie. Bij It’s Public moet je het met elkaar rooien. Dit zorgt ervoor dat je naast het inhoudelijke werk ook bezig bent met het reilen en zeilen van het kantoor. Ik vind dit een prettige afwisseling.

Hoe zag het eerste half jaar eruit?

Doordat het werk niet nieuw voor mij is kon ik vanaf dag één aan het werk voor opdrachtgevers. Zo heb ik in Veenendaal gewerkt aan een opdracht over het beter organiseren van burgerparticipatie en houd ik me voor de gemeente Amsterdam bezig met data- en doelgericht werken voor en met de afdeling sportstimulering.
It’s Public legt wel andere accenten dat vraagt om andere vaardigheden. Zo besteden we veel aandacht aan data-analyse en het helder inzichtelijk maken hiervan. Mijn eerste maanden heb ik gebruikt om hier aan te werken. Zoals een medewerker bij It’s Public betaamt heb ik ook een publicatie ontwikkeld. Ik heb alle kennis die ik eerder heb opgedaan over maatschappelijke kosten-batenanalyes (MKBA) helder opgeschreven voor overheden om betere afwegingen te maken.

Regelmatig organiseren wij kennismakingsevenementen en sollicitatierondes voor starters. Laat hier je emailadres achter om op de hoogte hiervan te blijven.